18. marraskuuta 2012

TITIMADAM - KAUNIS VAHINKO OPISKELUAJOILTA

  "Me joko syödään eläimiä tai pidetään niitä lemmikkeinä, 

mutta meillä kaikilla on joku kontakti niihin."

Siitä ajatus suomalais-englantilaisesta titiMadam-korumerkistä lähti.  Ja nyt näihin akryylimuovisiin eläimiin voi törmätä jo yli seitsemässäkymmenessä myyntipisteessä eri puolella maailmaa. Miten näin kävi? Otetaan selvää!

Vielä viisi vuotta sitten Tiina Hakala ja Adam Rowe opiskelivat  huonekalumuotoilua Lontoossa. Ja heistä piti tulla huonekalusuunnittelijoita kunnes yliopiston kampukseen hankittiin uusi laserleikkuri. Siitä lähti idea korusuunnittelusta. He kokeilivat leikkurilla erilaisia työskentelytapoja ja tyylejä, ja löysivät siitä oman skandinaavisen selkeän ja lontoolaisen katu-uskottavan tyylin. Korujen piti vain olla kokeilu, pieni varainkeruuprojekti opiskelun aikana, mutta yhtäkkiä koruista tulikin hyvin suosittuja. PR:ää ei käytetty, vaan Hakala ja Rowe luottivat tuotteeseensa ja niin suusta suuhun tieto titiMadamesta levisi yliopiston ovien ulkopuolelle.

Mutta entäs eläimet? Niin yksinkertainen idea, pelkkä eläin ja ketju! Siksi titiMadamen korut sopivat niin hyvin kaikenikäisille, sekä naisille ja miehille että tytöille ja pojille. Värit ovat aina pääosassa ja vaihtuvat malliston mukaan. Koska kaikilla on jonkinlainen suhde eläimiin, suunnittelijat uskovat että kaikilla on yhtä vahva suhde myös näihin koruihin. Myös Hakalalle ja Rowelle on kehittynyt vahva suhde koruihin, sillä jokainen koru on nimetty heidän ystävien mukaan. 

Alussa korut suunniteltiin ja valmistettiin Englannissa, mutta pari vuotta sitten Helsingin Punavuoreen avautui titiMadam-studio, jossa suurin osa koruista nykyään valmistetaan. Suunnittelusta ja valmistuksesta Hakala ja Rowe vastaavat itse, vaikka välillä suunnittelupöydällä vierailee myös muita nuoria suunnittelijoita.

Eläimet eivät ole Hakalalle ja Rowelle pelkkä tyylikysymys. He tekivät vuonna 2009 Animalia-malliston, josta 20% korujen tuotosta menee eläinsuojeluliitto Animalialle. Ihmisoikeusjärjestö Amnestylläkin on  oma titiMadam-koru myynnissä. Hauskat korut voivat siis myös olla eettisen sanoman lähettiläitä. 

Mutta entä nimi? Mistä yrityksen nimi titiMadam on muodostunut? Se on tietenkin fuusio Tiinan ja Adamin lapsuuden lempinimistä. Yksinkertaista!

TitiMadamen kotisivut: www.titimadam.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti