31. toukokuuta 2012

DESIGUAL INSPIRED BY CIRQUE DU SOLEIL

Olemme aikaisemmin kertoneet miten Desigual muiden vaatemerkkien tavalla tekee mielellään yhteistyötä muiden tahojen kanssa. Ja tänä keväänä tuo yhteistyön on kukoistanut viihdesirkusryhmä Cirque du Soleilin kanssa. Innokkaimmat Desigualfanit ovat varmasti jo katsastaneet koko malliston läpi jo aikoja sitten. Siksi meillä onkin hyvä mahdollisuus kertoa teille miten tuo mallisto on saatu aikaan!




Jokaisessa tämän malliston vaatteesta löytyy pieni pala kangasta, joka on alunperin ollut osa Cirque du Soleil -esiintyjän vaatetta. Ja tietenkin tämä kangaspala on myös saanut aikansa sirkuslavalla. Nämä palat ovat kiinnitetty Desigualin vaatteisiin pienellä muovitaskulla, ettei ne vahingossa irtoaisi pesukoneen myllytyksessä. 




Suunnitteluprosessi oli erittäin läheistä. Ja kuinka monta lentomatkaa Barcelonan Montrealin välillä siinä sujahtikin! Desigualille oli hyvin tärkeää yhdistää molempien ajatusmaailmat ja siksi Cirque du Solelin motiivit ovat aina asetettu Desigualin motiivien rinnalle. Desigualin vaatteet ovat lähes aina erittäin tunnistettavia, onhan se hyvin omaleimainen vaatemerkki! Nämäkin vaatteet haluttiin näyttävän hyvin Desigualmaisilta, mutta omalla taianomaisella ja salaperäisellä tulkinnalla. 




Mallistoa kehittäessä Desigualin suunnittelijat pyrkivät säilyttämään sirkusmaailman eläväisen ja ainutlaatuisen tunnelman. Desigualin tunnistettavat rikkaat värit ovat yhä tallella, mutta tällä kertaa hieman häilyämpinä sopien paremmin Cirque du Soleil:n ympäristöön. Esiintyjien vaikuttavat lavamaskit ovat myös päässet osaksi vaatteiden kuosia. 




Montrealissa Desigualin suunnittelijat oppivat myös kiehtovan vinkin. Cirque du Soleilin esiintyjien asut ovat täynnä pieniä yksityiskohtia ja suurin osa niistä ovat täysin huomaamattomia yleisölle. Mutta näiden yksityiskohtien tarkoitus ei olekaan tehdä asua vaikuttavaksi, vaan antaa esiintyjälle lisää itseluottamusta sekä symboloida koko Cirque du Soleilin seuran sitoutuneisuutta jokaiseen sirkusartistiin ja esitykseen. Ja koska Desigual on suuri yksityiskohtien rakastaja, on myös tässä mallistossa pyritty panostamaan yksityiskohtiin. Toivottavasti juuri nuo yksityiskohdat tuovat sirkustaitelijan tapaisen itseluottamuksen tavalliselle kadun tallaajallekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti