29. heinäkuuta 2011

DESIGUAL GOES MONSIEUR LACROIX


Kaksi asiaa mitä ei ehkä heti yhdistäisi toisiinsa: Desigual ja Christian Lacroix. Vaikeiden talousongelmien takia oman vaatemerkkinsä menettänyt Lacroix on noussut takaisin sotatantereelle, parantanut haavansa ja aloittanut yhteistyönsä espanjalaisvaatemerkin kanssa.

Mahtipontisista luomuksistaan tunnettu ranskalaissuunnittelija sanoo rakastuneensa Desigualin tilkkitäkkimäiseen värien runsauteen, josta kuitenkin löytyy ranskalaista tyylikkyyttä ja hienovaraisuutta. Loistelias läiskä polttavia välimerellisen kirkkaita värejä, näin herra merkkiä kuvailee. Loistelias väriläiskä kloonien ja zombien elottomassa maailmassa.


Mutta nyt itse asiaan. 40 vaatetta, 12 asustetta, kaikki Monsieur Lacroixin suunnittelemia Desigualin syysmallistoon (herra menetti oikeutensa suunnitella vaatteita oman nimensä alla). Lacroix opiskeli nuorempana taidehistoriaa, ja siksi hänen vaattensa ovat aina muistuttaneet teoksia menneiltä ajoilta. Myös Desigualille suunnittelemissa vaatteisaan nykytaide yhdistyy oopperan ja barokin tyyliin. Suuria printtejä, kerroksittain kankaita, 60-luku, tilkkutäkkimäisyys ja jopa Marilyn Monroe yhdistävät ranskalaisen Espanjaan. Ensimmäinen osio vaatteita tulevat näin syksyllä, mutta kesällä 2012 voi odottaa suurempaa Lacroixhuumaa. Desigualin urbaania ja rentoa tyyliä voi siis vielä ihastella, mutta tänä syksynä pieni osa välimerellisistä väriläiskistä ovat haute couture -taitajan kädenjälkeä. Ja kaksi niistä läiskistä ovat juuri rantautuneet Kiseleffin myymäläämme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti